Australian wooden boat festival 2017

Geplaatst op: 12 april 2016

Zoals het er nu uitziet ga ik in de winter van 2016-2017 dicht!
We gaan een boot bouwen in Tasmania, Australia! Op zijn kop! Logisch toch!
Op de Australian Wooden Boat Festival van 10-13 februari 2017 moet deze worden opgeleverd!

Op verzoek van de organisatie gaan we daar een 16m2 bouwen. Ik neem 4 leerlingen mee die zelf al bezig zijn met het bouwen van een vergelijkbaar eigen project.

australian-wooden-boat-festival

Het feit wil dat dit jaar 2016 het Willem Hartog-jaar is, het jaar dat het 375 jaar geleden is dat de eerste westerling (voor de VOC) de westkust van Australia in kaart bracht.
Een jaar later in 2017 is het Abel Tasman-jaar, weer 375 jaar geleden van Abel Tasman het huidige Tasmania ontdekte: hij doopte het trouwens Van Diemensland.

In Tasmania wordt daar een heel groot feest van gemaakt met extra veel aandacht voor de Hollandse Maritieme geschiedenis, vandaar dat we er een Dutch Design boot gaan bouwen. Wat kun je dan mooier gebruiken dan de vergrote BM!

Op de Hiswa hebben we al kennis gemaakt met de organisatie en dat maakt het echt spannend! Gaat het lukken, komt alles in orde?

Aan ons gaat het niet liggen!