Amatasi Project

Een verloting! Van een 4,5m x 1,5m Skiff met grootzeil en fok, dekzeil en trailer.
Gebouwd met drie waterdichte compartimenten dus onzinkbaar!

IMG-20210429-WA0001

Wilt u ook meeloten? Per lot €25. Bijna de helft van de 100 loten is net binnen 2 weken verkocht! Wees er snel bij!

Stuur een mailtje naar debootbouwschool@gmail.com en u hoort hoe u mee kunt loten.
De trekking is op de laatste zondag (5 sept.) van het festival!

Het goede doel: De opbrengst gaat weer naar een project van Sailcargo in Costa Rica maar wordt uitgevoerd in De Bootbouwschool in Den Helder. Het is straks gewoon te bezoeken!
We gaan een testversie bouwen van traditioneel overnaads gebouwde Amatasi catamaran van James WharramNormaal wordt deze van 6mm multiplex gebouwd; wij willen r bouwen van 12mm mahonie overnaads. Het is een voorbereiding op de bouw van dit soort cats voor eilandverkeer tussen de Solomon Islands, maar ook om daar later eventueel een grote vrachtcatamaran te kunnen bouwen! Ook allemaal omgekat van multiplex naar massief hout.

Hiervoor hebben we contact gezocht met de FAO van de Verenigde Naties die al menig ontwerp voor kleine vissers scheepjes heeft begeleid. Dit gelinkte voorbeeld hebben we al eens gebouwd in Costa Rica: Primavela en dat vonden ze prachtig. Zij bieden aan dat hun ingenieurs naar ons model kijken om haar eventueel te gebruiken in hun database. Ook om ons model te evalueren en eventueel met raad aan te vullen.

amatasi