Catherine overnaads 26 augustus – 3 september 2023 naast de Batavia!

Datum: 26 augustus t/m 3 september 2023
Plaats: De Bataviawerf in Lelystad
Cursusgeld: €1210 incl. btw en lunch
Instructeur: Jouke van der Meer
Max. aantal: 6

Voor de vierde keer op de Batavia-werf, deze populaire cursus waarin we een overnaads traditioneel sloepje gaan bouwen op deze historische plek.

Geen ‘Ikea’ bouwpakket maar een hands-on cursus die begint met een stapel ruw hout, waar na negen dagen een mooi sloepje uit gaat ontstaan.

Hierin leer je het opstellen van de mallen; en maken en opstellen van de ‘back-bone’ (de voorsteven, kiel, doodhout en spiegel) uit massief hout; het opnemen, uitzagen en plaatsen van elke huidgang (huidplank) apart; het stomen van deze gangen en de spantjes; het klinken en schroeven van al dat hout met koperen klinknagels en bronzen schroeven om er een stevig en toch soepel geheel van te maken; als laatste leer je het afbouwen met wegers, knieën en aanverwante onderdelen.

We bouwen dit mooie roei-zeilsloepje Catherine van WoodenBoat Magazine in massief hout.  Een mooi bootje uit een rij van klassiekers die we al vaker gebouwd hebben.
Met een beetje mazzel roeien we aan het eind van de week een rondje om de Batavia! Voor de zekerheid nemen we al een setje roeiriemen mee!
Met alle kennis en vaardigheden opgedaan in deze cursus heb je genoeg bagage om thuis je eigen boot te gaan bouwen. Heb je al plannen om te gaan bouwen? Overleg dan wat je van plan bent, dan kunnen wij je beslagen ten ijs laten komen. Of ‘t nou groter is, of een andere bouwwijze? Eigenlijk komt t steeds in principe op hetzelfde neer: Beginnen met die eerste stap ….

19F4B074-00F0-4034-84D6-DFD90E2125AB     

Inschrijven doe je door een mail te sturen naar info@bootbouwschool.nl, je ontvangt een bevestiging met instructies.