Cursus Uitslaan pocketcruiser “Heathen” 1, 2-3 april)

Datum: zaterdag 1 t/m maandag 3 april
Cursusgeld: E275,- maar gratis bij inschrijven voor de cursus overnaads van 22-30 april 2017
Instructeur: Bert van Baar
Max. aantal deelnemers: 6

Heathen, een prachtig zeilsloepje met of zonder kajuitje?

             Heathen pic        heathen plan 

 

Een mooie vingeroefening voor het starten van een eigen bootbouwproject is het maken van een uitslag op ware grootte.

Om deze boot te bouwen moet je die tekening eerst op ware grootte uitslaan voordat je daar betrouwbaar de mallen van kunt afnemen waar je dat mooie bootje overheen kunt bouwen.

Onder een uitslag van een romp verstaan we hier dus een lijnentekening op ware  grootte van een rondspant scheepsromp. In deze uitslag tekenen we nog de details van de steven, kiel en spiegel en wat meer nodig is om dit scheepje te kunnen bouwen.

Deze uitslag is voor de bouwer van een boot een geweldig hulpmiddel dat hem min of meer onafhankelijk maakt van bouwtekeningen van een ontwerper. Uit vooral deze zelfgemaakte uitslag haalt de bouwer bijna alle gegevens om zijn boot te bouwen. En dat alles komt voort uit een tabel met enkele kolommen met getallen aangevuld met een paar constructiedetails. In deze workshop ontrafelt u de geheimen van die getallen en de uitslag die het mogelijk maken om goed voorbereid van tekening te kunnen bouwen.

Meedoen?
Inschrijven kunt u door contact op te nemen via onze contact pagina, of stuur gewoon een mail naar info@bootbouwschool.nl!