Overnaads sloepje 4 t/m 12 november bij de Traditionele Schepenbeurs

Datum: 4  t/m 12 november 2023
Plaats: Scheepstimmerwerf Willemsoord
Cursusgeld: €1210 incl. btw en lunch
Instructeur: Jouke van der Meer
Max. aantal: 6

Tijdens de Traditionele Schepenbeurs die van 10-12 november weer in Den Helder wordt gehouden leggen wij de laatste hand aan een overnaads traditioneel sloepje. Wordt ‘t eiken? Of toch weer mahonie? Dit is bouwnummer 126 van De Bootbouwschool!

Weer geen ‘Ikea’ bouwpakket maar een hands-on cursus die begint met een stapel ruw hout.

Je leert je het opstellen van de mallen; en maken en opstellen van de ‘back-bone’ (de voorsteven, kiel, doodhout en spiegel) uit massief hout; het opnemen, uitzagen en plaatsen van elke huidgang (huidplank) apart; het stomen van deze gangen en de spantjes; het klinken en schroeven van al dat hout met koperen klinknagels en bronzen schroeven om er een stevig en toch soepel geheel van te maken; als laatste leer je het afbouwen met wegers, knieën en aanverwante onderdelen.

Wanneer je inschrijft voor deze cursus, krijg je wellicht een cursus uitslaan van een weekend cadeau! Hiermee ben je in staat om een bouwtekening te maken en te lezen.

We bouwen dit mooie roei-zeilsloepje Catherine van WoodenBoat Magazine in massief hout.  Een mooi bootje uit een rij van klassiekers die we al vaker gebouwd hebben.
Met een beetje mazzel roeien we aan het eind van de week een rondje om de Batavia! Voor de zekerheid nemen we al een setje roeiriemen mee!
Met alle kennis en vaardigheden opgedaan in deze cursus heb je genoeg bagage om thuis je eigen boot te gaan bouwen. Heb je al plannen om te gaan bouwen? Overleg dan wat je van plan bent, dan kunnen wij je beslagen ten ijs laten komen. Of ‘t nou groter is, of een andere bouwwijze? Eigenlijk komt t steeds in principe op hetzelfde neer: Beginnen met die eerste stap ….

   $_84

Inschrijven doe je door een mail te sturen naar info@bootbouwschool.nl, je ontvangt een bevestiging met instructies.