Uitslaan 9-11 november 2019

Datum: vrijdag 9 t/m zondag 11 november 2019 op de Traditionele Schepenbeurs
Cursusgeld: E275,- maar gratis bij inschrijven voor een cursus bootbouw
Instructeur: Bert van Baar
Max. aantal deelnemers: 4

  sjogin plan Sjogin

 

 

 

 

Voor een eigen project wil ik deze mooie kleine Zweedse Kosterboot bouwen.

 

Om de boot te bouwen moet je die tekening eerst op ware grootte uitslaan voordat je daar betrouwbaar de mallen van kunt afnemen waar je dat mooie bootje overheen kunt bouwen.

Onder een uitslag van een romp verstaan we hier dus een lijnentekening op ware  grootte van een rondspant scheepsromp. In deze uitslag tekenen we nog de details van de steven, kiel en spiegel en wat meer nodig is om dit scheepje te kunnen bouwen.

Deze uitslag is voor de bouwer van een boot een geweldig hulpmiddel dat hem min of meer onafhankelijk maakt van bouwtekeningen van een ontwerper. Uit vooral deze zelfgemaakte uitslag haalt de bouwer bijna alle gegevens om zijn boot te bouwen. En dat alles komt voort uit een tabel met enkele kolommen met getallen aangevuld met een paar constructiedetails. In deze workshop ontrafelt u de geheimen van die getallen en de uitslag die het mogelijk maken om goed voorbereid van tekening te kunnen bouwen.

Meedoen?
Inschrijven kunt u door contact op te nemen via onze contact pagina, of stuur gewoon een mail naar debootbouwschool@gmail.com