18 redenen om je eigen boot te bouwen!!

Geplaatst op: 11 december 2012

 1. Anders dan productieboten, welke voor de grote massa wordt ontworpen en dus door velen aantrekkelijk moet worden gevonden, kan een zelfgebouwde boot zo individueel zijn als jijzelf.
 2. Van stahoogte, tot kooilengte en zithoogte; alles kan op maat worden gemaakt.
 3. De onkosten voor je boot kunnen worden verspreid over de tijd dat je aan het bouwen bent, net als bij huurkoop; alleen nu zonder de extra rentekosten.
 4. Omdat je niet betaald voor je eigen uren, kun je je een mooiere boot veroorloven dan die welke je kunt betalen. Binnen zekere grenzen natuurlijk.
 5. We zijn vaak het consumeren zat; er zit veel meer bevrediging in het met eigen handen bouwen van je boot.
 6. …. en die bevrediging is het grootst op de dag dat je je zelfgebouwde boot te water laat!
 7. Het bouwen van je boot kan een goede therapie zijn wanneer je een stressvol beroep hebt.
 8. Het bouwen van je eigen boot is het beste excuus voor het aanschaffen van meer prachtig gereedschap
 9. Vrouwen houden er net als hun mannen van hun eigen boot te bouwen; ze proberen het alleen zo goed mogelijk te verbergen.
 10. Zorg eerst voor een nieuwe keuken alvorens je de boot op stapel zet; zo verzeker je jezelf van de heerlijkste maaltijden na een dag bouwen.
 11. Het bouwen van een boot is echt anders dan het plaatsen van een schuurtje, het ophangen van wat planken of het bestraten van een plekje in de achtertuin: je bouwt een voortuig dat je door onbekende gebieden zal leiden; je bouwt de Enterprise!
 12. Epoxy kan een veelheid aan zaagfouten verbergen.
 13. Epoxy vergissingen branden erg goed in je allesbrander.
 14. Je vrouw haar baas zal gefascineerd zijn als je op de kerstborrel het verschil uitlegt tussen langzame en snelle harder.
 15. Gerecycled hout, FSC-hout, inheemse houtsoorten …. elektrische of hybride aandrijvingen? Zelfgebouwde boten kunnen zo milieuvriendelijk zijn als je wilt.
 16. Tijdens het bouwen luister je veel naar de radio: in korte tijd ben je een expert op het gebied van Keynesiaanse Economie en ben je op de hoogte van alles dat er speelt op de financiële markten ….
 17. Het vriendje van je dochter zal gefascineerd zijn als je op haar 18e verjaardag het verschil uitlegt tussen langzame en snelle harder.
 18. Thuis bootbouwen verfrist je verwaarloosde hoofdreken capaciteiten.